200 jaar Nederwetten samen met Nuenen-Gerwen

De vlaggen kunnen uit !!

Het jaar 2021 wordt een heel bijzonder en feestelijk jaar omdat we als gemeente (en gemeenschap) een jubileum gaan vieren. Door de samensmelting van Nederwetten met Nuenen-Gerwen 200 jaar geleden, werd de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten een feit!

Om dat allemaal zichtbaar te maken hangen in de dorpskommen van Nuenen, Gerwen en Nederwetten de vlaggetjes uit. Zo’n 300 vlaggetjes zijn aan de lantaarnpalen gehangen. In Gerwen zijn 42 vlaggetjes opgehangen rond de Heuvel, in Nederwetten in de Hoekstraat en bij De Koppelaar 60 en 200 rond het Park en op de Berg in het centrum van Nuenen. En ook op het Eeneind zijn de vlaggetjes uitgestoken. Voor het Klooster en bij het gemeentehuis hangen grotere vlaggen en banieren met het NGN200-logo. Het is de bedoeling dat de vlaggen het hele jaar blijven hangen. Omdat er vanwege de Covid-19-perikelen geen grootschalige activiteiten mogen plaatsvinden, wordt het feestjaar Nuenen-Gerwen-Nederwetten 200 met nog een jaar verlengd. Kleinschalige evenementen in 2021 en de grootschalige activiteiten als een muziek- en korenfestival, een straattheater in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, een symposium ‘millenniumkinderen’, een ‘Aardappeletersfestijn’, schoolprojecten door het Nuenens College, een dorpenquiz, een bridgedrive in de openlucht, een historisch oogstfeest en gildefestijn en een mud-race zijn in 2022 gepland.

Door heemkundekring De Drijehornick is de Canon van Nuenen, Gerwen en Nederwetten gemaakt. Er komt eind van dit jaar een fotoboek over Nuenen, Gerwen en Nederwetten anno nu en het cultuur-historisch tijdschrift Drijehornickels komt in het voorjaar met een themanummer over ‘Nuenen, Gerwen en Nederwetten 200 jaar één gemeente’.

 

Het logo en ook de vlaggen en banieren ter gelegenheid van 200 jaar gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten zijn ontworpen door Peter van Kemenade van 4PR realisation uit Nuenen.

De foto’s zijn gemaakt door Frank van Welie.