Het bestuur van de heemkundekring heeft tijdens een zgn. ‘Hei-sessie’ in het voorjaar van 2019 besloten om maandelijks nieuwsbrieven te verspreiden. Voorheen werden deze ook gemaakt maar  niet met een vaste regelmaat, eigenlijk alleen wanneer er iets te melden viel.

Het bestuur bemerkte al enige tijd dat er onder de leden behoefte bestond om wat meer te weten te komen over de vereniging en haar activiteiten. Zo werd in oktober 2019 de eerste nieuwsbrief opgesteld en via mail verspreid aan leden en belangstellenden. Vanaf toen is elke maand een digitale nieuwsbrief gemaakt en derhalve is de nieuwsbrief van november 2023 de 50e editie geworden.

Om dit te vieren zijn de vaste medewerkers van de nieuwsbrief op dinsdagmiddag 24 oktober bij elkaar gekomen in het Heemhuis onder het genot van koffie met een stuk overheerlijke Van Gogh Stoet.  

Van links naar rechts: Roland van Pareren (op de rug gezien en leest voor uit het magazine van april 1996), Joke van Ouwerkerk-van Eck, Gerard Megens, Peter van Ierlant, Piet van den Heuvel, Gerard de Laat, Jan Cunnen, Martin Beekhuis, Herman Bulle, Hans Dirksen en Tini Smulders (op de rug gezien).

Van Links naar rechts: Gerard de Laat, Jan Cunnen, Martin Beekhuis, Herman Bulle, Hans Dirksen, John Parmentier en Peter van Ierlant (op de rug gezien).

Bij deze gelegenheid brengt John Parmentier de tekst in herinnering die in april 1996 is geschreven in de nieuwe versie van het magazine Drijehornickels. Het oude magazine was een combinatie van cultureel-historische artikelen en mededelingen met betrekking tot het verenigingsgebeuren. Vanaf april 1996 is de nieuwsbrief voor leden en belangstellenden geïntroduceerd. Roland van Pareren leest   de volgende tekst voor uit april 1996: “Het was een verenigingsblad, verluchtigd met enkele interessante artikelen. Waar we naar toe willen is een artikelenblad dat wordt uitgegeven door de Heemkundekring De Drijehornick en gratis verzonden wordt aan de verenigingsleden. Achterin dat blad zijn mededelingen zoals het activiteitenprogramma en berichten van het bestuur opgenomen”.

 Martin Beekhuis had nog een verrassing in petto: alle interviews die Ruud Bovens heeft gehouden met o.a. leden van de werkgroepen zijn op de website geplaatst onder onze digitale collecties/archief/interview. Zo blijven de mooie verhalen van onze medewerkers bewaard. Bedankt Martin!

Daarna werd nog het glas geheven op deze heugelijke mijlpaal. Op naar de 100e uitgave!