TACHTIGERS in ‘t Weefhuis

De tentoonstelling van Marieke en Ben Wilde, waarin zij 35 Nuenense ‘Tachtigers’ hebben geportretteerd in woord en beeld, is vanaf 14 januari te zien in ‘t Weefhuis.

Op 13 januari 2022 vierde fotograaf Ben Wilde zijn 80ste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan bedacht hij een project. Naar aanleiding van een openbare oproep heeft hij in het afgelopen jaar 35 Nuenense inwoners, die tachtig werden, gefotografeerd. Tijdens het maken van de foto’ s kwamen de verhalen los. Deze zijn aan het papier toevertrouwd door zijn vrouw Marieke. Bij elkaar vormt dit een mooi historisch beeld van de ontwikkelingen in Nuenen in de afgelopen decennia. Nu het project af is worden de foto’s met bijschriften geëxposeerd in, de bij uitstek geschikte ruimte hiervoor, ‘t Weefhuis. De tentoonstelling is tot stand gekomen door steun van onder andere: de heemkundekring De Drijehornick, de stichting NGN200 en de stichting Nico en Zingra Nagtegaal – Geerts en de gemeente. En natuurlijk door de medewerking van 35 markante ‘koppen’ die u kunt komen bewonderen.

Dit tentoonstelling is geopend in de weekenden van 14/15, 21/22 op zondag 29 januari 2023 en woensdag 18 januari van 11.00 tot 16.00.

Adres: Lucas van Hauthemlaan 1, 5671 CJ  Nuenen