Drijehornick zorgt voor uitbreiding erfgoed-infoborden

Als erfgoedvereniging kreeg De Drijehornick toestemming en ook de benodigde financiering van de gemeente Nuenen c.a. om het aantal erfgoed-informatieborden uit te breiden. Op een twaalftal gebouwen heeft Peter van Kemenade (4PR realisation) inmiddels de nodige informatieborden aangebracht. De meeste borden zijn aan de gevel bevestigd en waar het gebouw verder van de openbare weg staat, zijn de borden op palen geplaatst. Het ontwerp is ook van Peter van Kemenade en zodoende kon het ‘format’ van de reeds bestaande borden overgenomen worden.

In Nederwetten zijn nieuwe erfgoedbordjes geplaatst bij de Schoteldonkse Hoeve (Hoekstraat 1), het Pakhuis van de Boerenbond Nederwetten (Hoekstraat 30), de voormalige Sint-Jozefschool en schoolwoning (Hoekstraat 42-40) en de Kerkhofse Hoeve (Soeterbeekseweg 50). In Gerwen de Heijdehoeve (Rullen 15) en de nieuwe Sint-Clemenskerk (Heuvel 15). Aan  het gemeenschapshuis D’n Heuvel zal het bord na de renovatie worden bevestigd. In Nuenen zijn café Schafrath, de oude brandweerkazerne aan het Park, het kerkelijk centrum De Regenboog, restaurant Tweede Thuis (voormalig woonhuis Raessens), het huis met voormalige timmerwerkplaats aan de Berg 34 en de woningen Kerkstraat 2-4-6 van een erfgoed-infobordje voorzien.

 

 

 

Hiernaast en hieronder Peter van Kemenade hard aan het werk om de erfgoed-infoborden op de juiste plaats te zetten en te hangen…….Buiten beeld Piet van den Heuvel die zich opwierp als ‘knecht’ van Peter!

(foto’s Roland van Pareren)