5 Chapeau voor de dameshoed

 

Vorige week schreef ik op deze plaats over de herkenbaarheid van de man aan zijn hoed en over merkwaardige hoeden die mannen wel eens ophebben

Van vele dames heb ik flink op mijn donder gekregen. Mijn e-mail liep vol boze reacties. Zij zijn gepikeerd. En waarom?

Ik beschreef in mijn kolommetje slechts over mannen met opmerkelijke hoeden en niet over vrouwen! “Wij vrouwen dragen veel mooiere en veel curieuzere hoeden”, was de tendens van de mailtjes. “Wij besteden heel veel werk aan het creëren van onze hoeden. Onze hoeden zijn altijd meesterlijke kunstwerken! Hierbij komt dat wij hoeden met charme weten te dragen, terwijl mannen slechts onverschillig een hoofddeksel opzetten. Het interesseert hen totaal niet. Het heeft voor ons dan ook geen enkele bekoorlijkheid. Wij bekoren met onze creaties zeer”.

Wat moet ik met zulke reacties?

Zal ik me boos maken en hen uitmaken voor mutsen. Zo van: “Jullie snappen toch wel dat het een geintje is. Doe niet zo hyper, blondjes!”

Hen paaien door te wijzen op de “modieuze hoedensite” waarop je terecht komt als je “Prinsjesdag hoeden” goochelt. Zij krijgen daar hele mooie hoeden te zien en bijna allemaal dameshoeden.

Ik zou ook me in mijn schulp kunnen terugtrekken en dan vanuit die schulp me verdedigen door hier te schrijven dat het me spijt zoveel aandacht gegeven te hebben aan de mannen en hun hoeden.

Tot slot zou ik aandacht kunnen geven aan dames met uitzonderlijke hoeden zoals ik dat ook bij de mannen heb gedaan.

Ik voel voor geen van deze zaken ook maar één ietsepietsje.

Wel wil ik kwijt dat het me in hoge mate bekoort vrouwen met uitzonderlijke, aparte, onalledaagse, exclusieve en anderszins speciale hoeden te aanschouwen. Voor hen neem ik graag mijn hoed af en dit met een gracieus gebaar! Chapeau!

 

Ykcul