8 Resideren

 

Hooggeplaatste lieden verblijven tegenwoordig gedurende hun gezag niet thuis maar hebben een logeeradres. Dit is een ware rage aan het worden.

Zo logeert Sinterklaas in Dorpsboerderij Weverkeshof. Voor een kindervriend een heel passende omgeving. Elk moment van de dag en de nacht kunnen kinderen hun grote schenkheld bezoeken, vragen aan hem stellen en hem tekeningen en verlanglijstjes geven. Dat de hulp-Sinterklaas in Helmond in een kasteel woont, met al die deftige grote mensen, past deze kindervriend dus helemaal niet. Maar dit terzijde.

De Kerstman, een tijdelijk naar boven gehevene, domicilieerde rond de Kerst in Auberge Vincent. Voor hem ook een passende omgeving. Vanuit het centrum van Nuenen kan hij zo heel Nuenen bestrijken en zoals in Nuenen gebeurde kunnen fans hem toezingen en uit deze “tent” lokken.

Onze Prins Carnaval is het voorrecht, te verblijven op een logeeradres gedurende zijn bewind, nog niet vergund. Nog niet.

Dit is eigenlijk een schande en Zijne Hoogheid de Prins onwaardig. Hij ontvangt niet de eer die Sinterklaas en de Kerstman wel vergund is. Het wordt hoogtijd dat dit verandert. Hij dient met zijn hofhouding en dansgarde te resideren in zijn eigen residentie: Het Klooster. De uitstraling van dit paleisachtige gebouw past uitermate bij de statuur van een Prins. De voordelen en de gemakken, om vanuit deze locatie zijn machtige werkzaamheden te verrichten zijn enorm en zeer voor de hand liggend. Ik heb er dan ook geen enkele behoefte aan hier verder ook maar één woord aan te wijden.

Met wat goede wil -en een meter “vorse wôrst”? – moet het mogelijk zijn dat de pastoor, dan zijn overbuurman, op bepaalde momenten de klokken van de kerk laat BimmenBammen. Op die manier nodigt De Prins dan zijn onderdanen uit naar zijn residentie te komen om Vastenavond te vieren.

Ik zie het helemaal zitten.

 

Ykcul