Ongetwijfeld is Vincent van Gogh de bekendste inwoner van Nuenen geweest, hoewel hij maar 2 jaar van zijn leven in Nuenen heeft doorgebracht en dat niet altijd tot zijn eigen genoegen of het genoegen van de Nuenenaren.

Bij raadsbesluit van 2 december 1983 werd aan Vincent van Gogh door de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten het ereburgerschap postuum toegekend ter gelegenheid van de herdenking 100 jaar van Gogh in Nuenen.

Omdat er over Vincent van Gogh’s leven en werken talloze publicaties zijn verschenen, ook over zijn periode in Nuenen, gaan wij dat hier niet uitvoerig beschrijven maar verwijzen in eerste instantie naar het Van Gogh Village Museum in Nuenen.

De homepagina van het van Gogh Village Museum vindt u hier.

Zelfportret Vincent van Gogh

Ook op de website van de heemkundekring Drijehornick.nl vindt u de nodige informatie die in de loop der jaren gepubliceerd is, bijvoorbeeld in het Canon-overzicht dat ter gelegenheid van NGN200 gemaakt is.

Dit artikel vindt u hier.

Daarnaast kunt u met de zoekfunctie op de homepagina van Drijehornick.nl zoeken naar informatie over Vincent van Gogh door op het vergrootglas te klikken, vervolgens de naam Vincent van Gogh in te typen en een return te geven.

Standbeeld Vincent van Gogh in het Park te Nuenen

Door Vincent van Gogh geschilderde van Gogh-kerkje aan de Papenvoort in Nuenen