Een typisch Nuenens recept!

De Van Gogh-stoet
Een Nuenense specialiteit uit de bakkerswereld is de Van Gogh-stoet. Deze is in de jaren 60 van de vorige eeuw door bakkerij Van de Ven aan de Berg op de markt gebracht.
Nu jaren later wordt deze nog alleen door bakkerij Bekkers uit Veghel gemaakt en in de winkels van Bekkers verkocht zoals in de winkel aan de Opwettenseweg.

Wat is een Van Gogh-stoet?
De basis bestaat uit krentenbrooddeeg, dat wordt gemaakt van tarwebloem, gist, boter, krentenbroodcrême, zout, water of melk, krenten en rozijnen. Het deeg een tijdje laten rijzen en verdelen in kleine stukjes. Dan deze stukjes opnieuw laten rijzen en uitrollen in ronde plakken. Dan wordt er op elke ronde plak banketbakkersroom aangebracht met daarop gebonden kersen. Dan hierop weer een uitgerolde plak krentenbrooddeeg aanbrengen en daarna afstrijken met ei-mengsel. Opnieuw laten rijzen en bakken in een hete oven.

Smakelijk eten!