Klik op het logo voor de landelijke OMD website

Open Monumentendag (OMD) zaterdag 10 september 2022 (tussen 11.00 en 16.00 uur).
Onze eerste activiteit na de vakantie is de Open Monumentendag. Thema dit jaar is duurzame monumenten. Nu zijn beschermde monumenten alleen al door hun ouderdom duurzaam, maar die dag zullen we op diverse manieren aandacht besteden aan vooral de echte verduurzaming van monumenten. Maar u weet misschien “als je een beschermd monument kunt verduurzamen dan kan dat met ieder pand”. Het programma luidt als volgt: vanaf 11.00 tot 16.00 uur is het Heemhuis geopend. Daar is informatie over verduurzaming te verkrijgen. Verder is er een korte wandeling uitgezet waarin u langs de verduurzaamde monumenten loopt. De eigenaren kunnen u vertellen over hun uitdagingen en oplossingen die zij hebben gekozen. Vaak zijn die natuurlijk ook te gebruiken in (nog) niet-monumenten.

De avond voorafgaand aan OMD (vrijdagavond 9 september) nodigen we alle Nuenense Monumenteigenaren uit om hen bij te praten over het Nuenense Monumentenbeleid en de mogelijkheden die zij hebben om hun monument te verduurzamen. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in de commissiekamer van het gemeentehuis en zal starten om 19.30 uur.

OMD wordt dit jaar samen georganiseerd met de duurzaamheidspromotor van de gemeente Nuenen: Jos Habraken. Vanuit het bestuur is Jan Vellekoop coördinator. Mocht u zich willen aanmelden als monumenteigenaar voor de bijeenkomst vrijdagavond of nog leuke ideeën of suggesties hebben of mee willen werken op de dag zelf, mail dan even met hem: janvelleko@gmail.com