Parkhof
Op de locatie waar nu het winkelcentrum Parkhof is, stond tot 1970 de boerderij van Dirk Paans. Deze boerderij (toen Parkstraat 14) was gebouwd in 1869 door de Maatschappij van Welstand. Piet Geven uit Gerwen kocht de oude boerderij met omliggende grond en ontwikkelde hier in 1971 het winkelcentrum Parkhof. Het winkelcentrum werd officieel geopend op 16 maart 1972 en telde aanvankelijk vijf winkels. Het architectenbureau De Jonge-Hoekstra-Roosenburg uit Nuenen tekende voor het ontwerp. De naam Parkhof komt voort uit een prijsvraag. De winkels werden aanvankelijk genummerd aan de Parkstraat. Al bij de opening van het winkelcentrum was door eigenaar Piet Geven aangedrongen op vaststelling van de straatnaam Parkhof, maar het gemeentebestuur stelde dat de galerij in wezen niets anders was dan een uitstulping van de westwand van de Parkstraat. Bovendien werd gesteld dat de naam Parkhof een tautologie is, beide elementen betekenen hetzelfde en zeggen dus in combinatie niets. Vergelijk huiswoning, hoftuin, fietsrijwiel en gracht-vijver. Het winkelcentrum kreeg echter na verschillende uitbreidingen eveneens uitgangen aan de Boordseweg en de Marijkestraat waardoor het winkelcentrum geen ‘uitstulping’ van de Parkstraat meer was. Bij de renovatie van het winkelcentrum in 1992-1993 werd de naam Parkhof officieel ook als straatnaam vastgesteld.

Vincent van Goghstraat
In 1982 is de Vincent van Goghstraat vanaf de Margot Begemannstraat in oostelijke richting doorgetrokken tot aan de Smits van Oyenlaan. Aan het oudste gedeelte zijn in 1980 de eerste winkels met bovenwoningen gebouwd. De officiële opening van de winkelstraat is op 26 september 1981 door loco-burgemeester Jan Bisschops. Aan de Vincent van Goghstraat zijn in november 1985 het politiebureau en het bureau van de Rijks Geologische Dienst in gebruik genomen.

Vincent van Goghplein
Het Vincent van Goghplein is aangelegd als marktplaats, evenemententerrein en parkeerterrein in het plan Centrum-oost. Op 14 september 1992 werd officieel begonnen met de aanleg van het plein door middel van het plaatsen van het straatnaambord door wethouder Roland van Pareren. In het gebouw Arcadia, ontworpen door architectenbureau Van Santvoort, werden de bibliotheek en een grand-café gevestigd met een inpandige wintertuin. Daarboven zijn in twee woonlagen 31 woonappartementen gebouwd.