Bij besluit van burgemeester en wethouders van 24 juni 2024 de volgende namen voor het gebied hoek Boord-Dubbestraat (plan Kapperdoes)

Cambrethof
Het woonhof is gelegen tegenover de voormalige boerderij-herberg De Kapperdoes uit de 17e eeuw (zie onder Kapperdoesweg). Kapperdoes of Kabberdoes is een Belgische (Vlaamse) aanduiding voor een herberg, kroeg of taveerne, vermoedelijk afgeleid van het franse ‘cabaret douze’. Cabaret was oorspronkelijk een term ter aanduiding van een ‘kroeg’ die echter geleidelijk een gunstigere klank kreeg. Cabaret [kroeg, herberg], douze [twaalf], hier in de speciale betekenis van een gokspel met dobbelstenen, de passe anglaise, waarin een worp van double six de verliezer bepaalt. Cabaret is afgeleid uit het Frans of het middelnederlandse Cambret.

De Streep
Benoeming naar de vorm van het perceel op de kadasterkaart van 1832 sectie D nummer 689. Betekenis is: lang en smal. Een lange, smalle akker wordt ook langrepelakker genoemd. Vergelijk de straatnamen Langrepelpad en Repelakker.

Bij besluit van burgemeester en wethouders van 24 juni 2024 voor het bouwplan aan de Pastoor Aldenhuijsenstraat

Dorthy de Rooijhof
onderschrift: organiste-muziekpedagoog (Nuenen 1946-2002)
De straatnaam Dorthy de Rooijhof is vastgesteld vanwege haar uitzonderlijke verdiensten als musicus. Ze maakte als organiste en componist furore in binnen- en buitenland en werd gerekend tot de topmusici in Nederland. Dorthy de Rooij is geboren in Nuenen (Park 69) en heeft haar gehele leven in Nuenen (Het Puyven) gewoond.

voor artikel in Drijehornickels 2022 nummer 1 van Peter van Overbruggen, Prix d’Exellence voor dorpsgenote Dorthy de Rooij klik op onderstaande link:
https://beeldbanknuenen.nl/pdfjs/web/viewer.html?file=/drijehornick/pdf/2022012325.pdf

Bij besluit van burgemeester en wethouders van 24 juni 2024 voor het fietspad van de Tomakker naar de Beekstraat

Torenpad
Vanaf de Beekstraat gaat het fietspad in de richting van de voormalige kerktoren. Tot 1885 stond in de Tomakker de toren van de oude parochiekerk van Nuenen. In 1225 werd Nuenen een zelfstandige parochie, mogelijk dat toen een kerk werd gebouwd. In 1490 werden klokken in de toren gehangen, waarvan er in 1872 een is overgebracht naar de Clemenskerk aan het Park. Tussen 1648 en 1798 was de kerk in handen van de protestanten. Drie maal (in 1779, 1792 en 1800) is het kerkgebouw door bliksem en storm beschadigd. De torenspits werd bij restauratie in 1803 vervangen door een kleinere. A.C. Brock schreef in 1825: “Dat de kerk voorheen een schoon en luchtig gebouw was, de zelven is zeer hoog en groot maar thans bijna geheel vervallen. De toren is een zeer zwaar en hoog gevaarte. De torenspits is lomp en niet hoog en zeer waarschijnlijk door een andere bouwmeester geplaatst.” In de loop der eeuwen was de oude kerk, ondanks diverse herstelwerkzaamheden, in een zodanige staat komen te verkeren dat een totale verbouwing noodzakelijk was. Gezien de kosten van een dergelijke restauratie en gezien de ligging in de akkers, buiten Nuenen-dorp, werd besloten tot de bouw van de huidige Clemenskerk aan het Park. Het schip van de kerk werd in 1823 afgebroken. Bij raadsbesluit van 20 februari 1885 werd besloten de toren af te breken en de vrijkomende bouwmaterialen te verkopen. Tijdens zijn Nuenense periode vereeuwigde Vincent van Gogh de oude toren op verschillende schilderijen en tekeningen. Bekend is ook een schilderij van Van Gogh van de verkoop van kruisen en afbraakmaterialen van de oude toren.