GENEALOGIE

Veel mensen zijn op zoek naar hun afkomst. ‘Wie zijn mijn (groot)ouders en verdere voorouders, waar komen ze vandaan en wat waren hun leefomstandigheden’ zijn vragen die mensen zich vaak stellen. Daarom zijn TV programma’s die hierop gericht zijn, zo populair.
Genealogie is de kennis van de feiten die betrekking hebben op onze afstamming. De werkgroep Genealogie verzamelt en beheert de afstammingsgegevens van personen die in het verleden in Nuenen, Gerwen of Nederwetten geboren, getrouwd en/of overleden zijn. Deze gegevens zijn te vinden in de 1811 door Napoleon ingevoerde Burgerlijke Stand en in de DTB boeken (Doop-Trouw-Begraafboeken) die door de kerkgenootschappen werden bijgehouden. Om deze laatstgenoemde boeken te kunnen lezen moet je wel wat training hebben in het lezen van oud schrift. In onze gemeente gaan die gegevens terug tot circa 1615. In onze collectie zijn ruim 50.000 personen opgenomen.

Vragen met betrekking tot stamboomonderzoek kunnen aan de werkgroep Genealogie van DE DRIJEHORNICK worden voorgelegd. Wij helpen leden en niet-leden bij het onderzoek naar hun afstamming. Ook worden er regelmatig genealogie inloopdagen georganiseerd waar iedereen, die in genealogie is geïnteresseerd, welkom is.

Bidprentjes of gedachtenisprentjes
Ook bidprentjes vormen een belangrijke bron van informatie voor de genealoog. Ze geven bovendien een boeiende kijk op de gewoontes rond sterven en dood. Wij hebben nu in totaal een archief opgebouwd van ruim 54000 bidprentjes.

Geboortekaartjes
Onlangs is onze vereniging zich ook gaan toeleggen op het verzamelen van geboortekaartjes. Tot nu toe hebben we enkele honderden. Maar we zijn in een opstartfase.

Coördinator: John Parmentier

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.